Tι έγινε στη συνάντηση Ερντογάν-Οζέλ.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Στην Τουρκία  άρχισαν να αναρωτιούνται τους λογους που προκάλεσαν την αλλαγή  της ανακοίνωσης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με το RF-4. Ολη η αλλαγή  έγινε μετά τη συνάντηση 40 λεπών που είχε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον αρχηγό των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζνέτ Οζελ στο γραφείο του τολύρκου πρωθυπουργού.

   Η συνάντηση δεν ήταην προγραμματισμένη, ο Οζέλ πραγματοποίησε αυτή τη ξαφνική επίσκεψη στον Ερντογάν κια τον ενημέρβωσε για τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το RF-4 και όλα τα στοιχεία που διαθέτει η Άγκυρα. Προφανώς τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να συνεχίζει η Άγκυρα να ισχυρίζεται πως το αεροσκάφος της καταρρίφθηκε απο πύραυλο της Συρίας! Αμέσως μετά τη συνάντηση Οζέλ-Ερντογάν ο τούρκος πρωθυπουργός είχε ηδη καταλάβει πως δεν μπορεί να συνεχίζει να μιλά με τον ίδιο τρόπο εναντίον της Συρίας, όπως τις πρώτες ημέρες 
   Το σίγουρο είναι πως η ανακοίνωση είναι μεγάλο πλήγμα για το κύρος των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς ή βιάστηκε να βγάλει συμπεράσματα ή εξέδιδε λανθασμένες ανακοινώσεις.