Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες για τη νίκη Ερντογάν.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Διθυραμβικά τα σχόλια του τουρκικού τύπου για την εντυπωσιακή νίκη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής.
 
Η Sabah έχει τίτλο « ΄Αϊντε μάστορα» και τονίζει ότι η Τουρκία με την υποστήριξη που έδωσε στον Ερντογάν «ζήτησε σταθερότητα. Και στην τρίτη θητεία του Ερντογάν που την είχε ζητήσει πια ως μάστορας ήρθε με μια από τις δύο ψήφους»

Η Milliyet έχει τίτλο «έσπασε το ρεκόρ του Μεντερές».Η τουρκική εφημερίδα γράφει « ο Ερντογάν πέρασε στην ιστορία με τρεις διαδοχικές νίκες στις εκλογές όπου αύξησε σε όλες τις εκλογές τα ποσοστά του. Τρεις νίκες είχε και ο Μεντερές αλλά στις τελευταίες εκλογές είχαν μειωθεί τα ποσοστά του».

Η Akşam έχει τίτλο « πορτοκαλί επανάσταση» και τονίζει πως ο εκλογικός χάρτης της Τουρκίας βάφτηκε με τo χρώμα που συμβολίζει το κυβερνών κόμμα  AKP.

 « Η Τουρκία τον αγαπά» έχει ως τίτλο η τουρκική εφημερίδα Habertürk για τον Ερντογάν. Η εφημερίδα τονίζει ότι ο Ερντογάν κατάφερε να αυξήσει τους ψηφοφόρους του κόμματος του κατά 5 εκατομμύρια άτομα.
 
Η Ηürriyet έχει τίτλο «πάλι Ερντογάν» και τονίζει ότι ο Ερντογάν ήρθε στην κυβέρνηση για Τρίτη θητεία αυξάνοντας και πάλι τα ποσοστά του.