Τι λέει η έκθεση της ΕΕ για την “πρόοδο της Τουρκίας”

Έπαινοι για τη προσπάθεια ειρήνευσης στα Βαλκάνια.

Τι λέει η έκθεση της ΕΕ για την “πρόοδο της Τουρκίας”

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ούτε λέξη για τις προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο,ούτε λέξη για την αδιαφορία της στο θέμα των λαθρομεταναστών δεν αναφέρεται στην έκθεση της ΕΕ για τη πρόοδο της Τουρκίας σ΄ ότι έχει να κάνει με την ενταξιακή της πορεία. Τα ενδιαφέροντα κεφάλαια της έκθεσης αναφέρουν:

Τύπος δημοκρατικά δικαιώματα: Οι  μηνύσεις σε βάρος δημοσιογράφων που είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση Εργκενέκον προβληματίζουν την ΕΕ.  “Προκαλούνε ανησυχία οι πολιτικές επιθέσεις σε βάρος του τύπου. Πολλές μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε δημοσιογράφους σχετικά με το λειτούργημα τους , από υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους, και πολιτικούς”.

Ελληνική μειονότητα: Στο έγγραφο αναφέρεται πως η Ελληνική μειονότητα στην Τουρκία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στα θέματα των περιουσιών και της εκπαίδευσης.

Εκδημοκρατισμός:Επιτεύχθηκε περιορισμένη πρόοδος και ζητείται να συνεχιστούνε με επιμονή οι προσπάθειες επίλυσης του Κουρδικού ζητήματος

Εξωτερική πολιτική:Ενεργή στήριξη κι όχι μόνο δηλώσεις στήριξης των διαπραματεύσεων για το Κυπριακό ζητά η ΕΕ. Επισημαίνεται ότι ακόμη δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του Συμπληρωματικού Πρωτοκόλλου.Ο ρόλος της Τουρκίας στα Βαλκάνια ,το Ιράκ,το Ιράν ,το Νότιο Καύκασο,το Πακιστάν,το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή εκτιμάται ως θετικός από την ΕΕ.

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ισραήλ - Τουρκία - Ελλάδα
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελλάδα – Ισραήλ: Ο «άγνωστος Χ» στην εξίσωση της Τουρκίας – Πώς η στρατηγική συμμαχία αλλάζει τις ισορροπίες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Η πλέον σημαντική διάσταση της ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας αφορά την ανταλλαγή πληροφοριών