Το PKK άνοιξε κανονικό μέτωπο με τον τουρκικό στρατό στο Σεμντίνλι

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το PKK έχει σοκάρει με τη δράση του των τουρκικό στρατό. Είναι η πρώτη φορά που Κούρδοι αντάρτες έχουν ξεκινήσει ολομέτωπη επίθεση και όχι τον κλασσικό ανταρτοπόλεμο που συνήθιζαν.
Το PKK ισχυρίζεται πως αντάρτες κατέλαβαν την πόλη Σεμντίνλι στη Νοτιοανατολική Τουρκία ενώ o τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως δεν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές, όμως τονίστηκε πως πράγματι γίνονται σφοδρές μάχες στην περιοχή με τον τουρκικό στρατό να έχει μεταφέρει 2000 άνδρες στη συγκεκριμένη πόλη. Γεγονός που δείχνει πως η Τουρκία «τρόμαξε» από την παρουσία των ανταρτών.
Πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 500 ένοπλοι Κούρδοι αντάρτες πέρασαν τα σύνορα με το Ιράκ, με στόχο να καταλάβουν την πόλη Σεμντίνλι. Μέχρι σήμερα ποτέ η Κουρδική οργάνωση δεν είχε περάσει με τόση μεγάλη παρουσία . Πάντα οι αντάρτες περνούσαν με ομάδες δέκα ή είκοσι ατόμων. Οι μάχες είναι έντονες.. Πληροφορίες από τον τουρκικό στρατό αναφέρουν πως οι στρατηγοί έχουν εκπλαγεί πως το PKK παρά την τεράστια παρουσία του στρατού, δεν υποχωρεί και συνεχίζει να κρατά τις θέσεις μάχης. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV υποστηρίζει πως μέλη του PKK έχουν εγκλωβιστεί.
Αυτή θεωρείται μια αλλαγή τακτικής στην οποία μια αντάρτικη οργάνωση σαν το PKK δεν το συνήθιζε.
Στην Άγκυρα θεωρούν πως ο έλεγχος της Βόρειας Συρίας από τους Κούρδους έχει αυξήσει «το θάρρος» του PKK, που επιθυμεί να έχει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα σε μια μικρή πόλη της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Πάντως οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται για 6 ημέρες. Με τον τουρκικό στρατό να ισχυρίζεται πως έχουν σκοτωθεί 100 αντάρτες, ενώ το PKK αναφέρει πως έχει καταλάβει την πόλη Σεμντίνλι, και ότι έχουν καταρριφθεί ελικόπτερα του τουρκικού στρατού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηχηρό χαστούκι του PKK στην Τουρκία! «Ελέγχουμε μια ολόκληρη πόλη».Διαβάστε το ανακοινωθέν του PKK