Το PKK έστησε μπλόκο σε 5 βουλευτές της Τουρκίας!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το PKK με κάθε τρόπο δείχνει πως ελέγχει το παιχνίδι στη Νοτιοανατολική Τουρκία με τον τουρκικό στρατό να έχει χάσει τον έλεγχο της περιοχής.

Πως μπορεί να εξηγηθεί το μπλόκο που έστησαν Κούρδοι αντάρτες σε βουλευτές του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. 5 ένοπλοι αντάρτες του PKK έκλεισαν το δρόμο στην περιοχή Σεμντίνλι, και σταμάτησαν τα 50 οχήματα που συνόδευαν του 5 βουλευτές του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας. Τα μέλη του PKK για μισή ώρα συνομίλησαν με τους βουλευτές. Φωτογραφήθηκαν και μετά επέστρεψαν στα βουνά. Για περίπου 30 λεπτά δεν «τόλμησε» να εμφανιστεί ούτε όχημα του τουρκικού στρατού ούτε κάποιο ελικόπτερο, γεγονός που θεωρείται πως δείχνει πως σε κάποιες περιοχές οι τούρκοι στρατηγοί δεν πλησιάζουν.

Οι βουλευτές που συνομίλησαν με τους αντάρτες ήταν του φιλοκουρδικού κόμματος. Ομως είναι μέλη του τουρκικού Κοινοβουλίου και όλοι αναρωτιούνται τι έκαναν τόση ώρα οι φρουροί τους!

Την προηγούμενη εβδομάδα αντάρτες του PKK είχαν απαγάγει τούρκο βουλευτή στην περιοχή Τούντζελι, και τον είχαν απελευθερώσει μετά από 2 ημέρες χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαγωγή Τούρκου βουλευτή από το PKK! Συναγερμός στην Άγκυρα