Το «παιχνίδι» της Άγκυρας για τη Λιβύη.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τα εμπόδια που έβαλε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ φαίνεται πως ήταν η αιτία της διακοπής της συνεδρίασης των πρέσεβεων των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ. H Άγκυρα ζήτησε να περιοριστεί η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω απο τη Λιβύη. Ο τούρκος πρέσβης δικαιολόγησε τη θέση της χώρας του τονίζοντας οτι η ζώνη απαγόρευσης είχε καθοριστεί πριν την αεροπορική επέμβαση και ζήτησε τον περιορισμό της ζώνης απαγόρευσης. Έτσι δεν υπήρξε κοινή θέση και δεν έγινε καμία ανακοίνωση απο τον γ.γ του ΝΑΤΟ Ράσμουσεν.
Το απόγευμα στην Άγκυρα θα συνεδριάσει έκτακτη σύσκεψη υπο την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να καθοριστεί η θέση της Τουρκίας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Άμυνας Βεζντί Γκιονούλ αλλά και ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ.
Παρίσι και Λονδίνο έχουν ξεκαθαρίσει στην Τουρκία πως σε περίπτωση που δεν συμμετέχει στις επιχειρήσεις ή δεν βοηθήσει δεν θα έχει δυνατότητα πληροφόρησης για το τι συμβαίνει στη Λιβύη.