Το τουρκικό «παραμύθι» για εμπλοκή Ελλήνων στο Wikileaks,συνεχίζεται!

Συνέχεια – με παραλήρημα – είχε το τουρκικό δημοσίευμα που παρουσίασε το On Alert για την περίεργη προσπάθεια εμπλοκής »ελλήνων φοιτητών» στις διαρροές από το WikiLeaks.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Star πρόβαλε στην εκπομπή «Uyan Türkiye (»Ξύπνα Τουρκία») του παρουσιαστή Mesut Yar,την έντονη διαμαρτυρία του μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο, της φωτογραφίας του Ατατούρκ στην ιστοσελίδα του Wikileaks από ομάδα αναρχικών νεαρών από την Ελλάδα με την ονομασία «Πράκτορες του Χάους».
Μεταξύ άλλων ο παρουσιαστης  Yar χρησιμοποιησε έντονη προκλητική γλώσσα για να δώσει »τελεσίγραφο»,όπως σοβαρά- σοβαρά είπε ο ίδιος,  προς τους ‘Πράκτορες του Χάους’ για το »θράσος» που είχαν να δείξουν το μίσος τους προς τον Ατατούρκ και την Τουρκία με αυτόν τον τρόπο.
Πριν τον σχολιασμό του παρουσιαστή προβλήθηκε ρεπορτάζ αναφορικά με την ομάδα νεαρών αναρχικών από την Ελλάδα, οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν τα ιστορικά αρχεία. Ο παρουσιαστής ξεκινησε να μιλάει και στο πίσω πλάνο κυματιζε η τουρκική σημαία. Τονίσε την αξία και την τιμή που έχει η σημαία για τον τουρκικό λαό και καλεί τους ‘πράκτορες του χάους’ να ανοίξουν τα αρχεία τους. Τη θέση όπου υπήρχε η φωτογραφία του Ατατούρκ έχει πάρει η φωτογραφία του Βενιζέλου και στο κάτω ράφι στη θέση του ναργκιλέ τοποθετήθηκε μια …πειρατική σημαία. Το …γιαούρτι, ο … μουσακάς, ο …μπακλαβάς, το …τζατζίκι, ο… καφές κ.α. εμφανιστηκαν ως δείγματα …πειρατείας από την πλευρά της Ελλάδας,κατα τον  Yar που πρόσθεσε τα εξης τρελα  : «Το κυριότερο δε ήταν όταν με την ώθηση της Αγγλίας προσπαθήσατε να κατακτήσετε την Ανατολία αλλά με την αρχηγία του Ατατούρκ σας πήραμε από το Αφιόν και σας ξεπροβοδίσαμε από τη θάλασσα της Σμύρνης. Είχατε πάντα το όραμα της Μικράς Ασίας και σκεφτήκατε κοντόφθαλμα. Ενώ ο λαός της Ανατολίας σκέφτηκε μακροπρόθεσμα και ίδρυσε την δημοκρατία. Εσείς παλικάρια, που οικονομικά και κοινωνικά πιάσετε πάτο, που πυρπολήσατε τον ίδιο το λαό σας, ξεχάσατε πολύ σύντομα ότι στέκεστε όρθιοι με την βοήθεια της τουρκικής δημοκρατίας. Μεγάλωσα σε γειτονιά με πολλούς Ρωμιούς, ποτέ η φιλία μας δεν πληγώθηκε, αλλά όταν οι φίλοι μας οι Ρωμιοί μετανάστευσαν στη χώρα σας τους αποκαλέσατε ‘Τούρκους μπάσταρδους’ και ‘τουρκόσπορους’. Εμείς είμαστε λαός που δεν τσιγκουνεύεται την αγάπη του, την φιλία του αλλά δεν επιτρέπουμε να μας πατήσουν και τον κάλο».
Τέλος, απευθυνε προειδοποίηση ότι θα ήταν καλύτερο να μην ασχολούνται με τον Ατατούρκ διότι θα οδηγηθούν σε ήττα,ενω στο βαθος ακουγοταν ο ύμνος της Σμύρνης.