Τουρκικός Τύπος «Συνελήφθη ο Μπασμπούγ», «ειδικό χωριό απο την ΜΙΤ»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

«Συνελήφθη ο Μπασπούγ» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Μilliyet η οποία αναφέρεται στη σύλληψη του πρώην αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ. Η εφημερίδα γράφει πως «πρώτη φορά στην ιστορία της τουρκικής δημοκρατίας συλλαμβάνεται ενας πρωην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Μπασμπούγ συνελήφθη μετά από ανάκριση 7 ωρών συνελήφθη με τις κατηγορίες «ηγεσίας παράνομης οργάνωσης και προσπάθεια ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης»/

« Ειδικό χωριό για την πληροφορία» είναι ο τίτλος της Sabah η οποία αναφέρει πως οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ΜΙΤ, θα δημιουργήσει ένα ειδικό χωριό έκτασης 3 χιλιάδων στρεμμάτων για να ελέγχει όλες τις πληροφορίες αλλά και όλες τις κινήσεις αεροσκαφών, πλοίων και οχημάτων.

 

 

« Η κόκκινη γραμμή αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο» είναι ο τίτλος της Radikal η οποία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια ερευνών για την οργάνωση Εργκενεκόν αποκαλύφθηκε πως υπήρξαν αναφορές για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Ερντογάν. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως αυτό δείχνει πως κάποιοι είχαν πληροφορίες για τα τηλεφωνήματα του τούρκου πρωθυπουργού.