Τουρκικός Τύπος » Ο Ερντογάν διοικεί με το τηλέφωνο», «Η Άγκυρα θα χαλάσει το παιχνίδι στην Κύπρο»

  

 

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 

«Διοικεί με το τηλέφωνο» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah και αναφέρεται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν ο οποίος αναρρώνει στο σπίτι του από τις 26 Νοεμβρίου. Η φιλοκυβερντηική εφημερίδα προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να δείξει πως η χώρα διοικείται και πως ο Ερντογάν διοικεί τη χώρα ακόμη και από το σπίτι του, αλλά δεν γράφει τίποτα για την υγεία του. «Ο Ερντογάν μιλά συχνά με τον αντιπρόεδρο Μπεσίρ Αταλάι και του δίνει εντολές. Επίσης το πρωθυπουργικό γραφείο λαμβάνει εντολές του και τις διαβιβάζει στα υπουργεία» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

 

 

«Απειλή στο μισό κράτος, η Άγκυρα θα χαλάσει το παιχνίδι των ελληνοκυπρίων» είναι ο τίτλος της Türkiye η οποία αναφέρει πως η Άγκυρα έχει αποφασίσει να μη συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Ε.Ε. ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Νορβηγίας καθώς σε πολλές απ’αυτές «οι ελληνοκύπριοι θα είναι μέλη της τρόικας ως επόμενη προεδρία» όπως γράφει. O Nταβούτογλου δηλώνει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα “ δεν θα κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με ένα κράτος το οποίο δεν το αναγνωρίζουμε»

 

« Η πρώτη μεγάλη σύγκρουση» είναι οι τίτλος της Cumhuriyet και κάνει αναφορά στη ρίξη στο AKP. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο Ερντογάν έχει δώσει εντολή στην κοινοβουλευτική του ομάδα να περάσουν για δεύτερη φορά από τη βουλή το νομοσχέδιο που προβλέπει την ελάφρυνση των ποινών σε όσους συμμετέχουν στα «στημένα ποδοσφαιρικά παιχνίδια». Το νομοσχέδιο αυτό είχε εγκριθεί από τη βουλή αλλά ο πρόεδρος Γκιούλ είχε θέσει βέτο. Τώρα πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος απειλούν να μην συμμετέχουν στην ψηφοφορία, αγνοώντας για πρώτη φορά την εντολή του Ερντογάν.