Τουρκικός Τύπος » Ο Λευτέρης μας ένωσε» » ο γίγαντας των φαρμάκων στην Κωνσταντινούπολη»

  

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

     “Γράφει Λευτέρης όμως διαβάζεται ως όλη η Τουρκία» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Radikal που αναφέρει στο θάνατο και στην κηδεία του πιο διάσημου ποδοσφαιριστή που έχει αναδείξει η Τουρκία, τον Λευτέρη Αντωνιάδη. « Ο Λευτέρης δεν μπόρεσε να μας πει το τι είναι να ζεις τη μαύρη εποχή τη 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου το 1955 και το πώς νιώθεις να σε αποκαλούν  «Τούρκο» στην Αθήνα. Όμως ο ίδιος με το ταλέντο του και την ανθρωπιά του έκλεψε τις καρδιές όλων και τον αποχαιρετίσαμε και τον τιμήσαμε με τον καλύτερο τρόπο» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

«Ο γίγαντας των φαρμάκων θα διευθύνει 30 χώρες απο την Κωνσταντινούπολη» γράφει η Ζaman που αποκαλύπτει πως η φαρμακοβιομηχανία Glaxo Smith Kline αποφάσισε να μεταφέρει τα κεντρικά γραφεία Μέσης Ανατολής και Αφρικής , από το Ντουμπάι στην Κωνσταντινούπολη. Βασικός παράγοντας σύμφωνα με την εφημερίδα είναι η ραγδαία ανάπτυξη της αεροπορικής σύνδεσης της Τουρκίας με τις υπόλοιπες χώρες.

 

«Αυτός είναι ο θαρραλέος» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Vatan που αναφέρει πως ο πρόεδρος της Fiat Μαρτισόνε έχει μιλήσει με τον Ερντογάν για την κατασκευή του πρώτου τουρκικής σχεδίασης αυτοκινήτου το οποίο θα παραχθεί στο εργοστάσιο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Προύσα.