Toυρκικός Τύπος » Οι ειδικές δυνάμεις στη βάση του PKK» » Γαλλία όπως το Ισραήλ»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

«Οι ειδικές δυνάμεις στη βάση του PKK» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Sabah η οποία αναφέρει πως οι ειδικές δυνάμεις του τουρκικού στρατού επιχειρούν σε περιοχή ανάμεσα στο Ντιγιαρμπακίρ και Ελάζιγ και έχουν εντοπίσει βάση του PKK στο όρος Γκιορέσε.  «5000 άνδρες του τουρκικού στρατού έχουν εγκλωβίσει 50 άνδρες του PKK» γράφει η τουρκική εφημερίδα και υποστηρίζει πως ηδη έχουν σκοτωθεί 20 αντάρτες της κουρδικής οργάνωσης.
 

 «Αντίστοιχη συμπεριφορά στη Γαλλία όπως το Ισραήλ» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Vatan που υποστηρίζει πως η Τουρκία ετοιμάζει κυρώσεις εναντίον της Γαλλίας σε περίπτωση που γίνει δεκτό το νομοσχέδιο το οποίο ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Σε περίπτωση που το νομοσχέδιο γίνει νόμος του Γαλλικού κράτους η Τουρκία θα  ανακαλέσει τον πρέσβη της και θα παγώσει όλες τις στρατιωτικές σχέσεις.

  « Δεν έδωσαν ούτε αίθουσα στο ξενοδοχείο» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Hürriyet. Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το ξενοδοχείο Le Grand, ακύρωσε την κράτηση αίθουσας των τούρκων επιχειρηματιών στο ξενοδοχείο σχετικά με το νομοσχέδιο που καταθέτει η γαλλική κυβέρνηση για τη γενοκτονία των Αρμενίων..