Τουρκικός Τύπος » Πρωθυπουργικό γραφείο σαν τον Λευκό Οίκο , «Δεν αποκαλείς ανώμαλους τους γκέι»

 

 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

«Πρωθυπουργικό γραφείο στα πρότυπα του Λευκού Οίκου» είναι ο τίτλος της εφημερίδας Habertürk η οποία αποκαλύπτει πως θα χτιστεί νέο πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο θα είναι ασφαλές και μεγαλύτερο από το υπάρχον.Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα το νέο κτίριο θα έχει παρόμοια λειτουργικότητα με τον Λευκό Οίκο, θα χτιστεί σε οικόπεδο μεγάλο και θα έχει μόνο 3 ορόφους. Όμως θα εκτείνεται σε πολλά τετραγωνικά μέτρα καθώς όλες οι υπηρεσίες του πρωθυπουργικού γραφείου θα βρίσκονται εκεί.

 

« Δεν μπορείς να αποκαλείς «ανώμαλους» τους γκέϊ και τις λεσβίες» είναι ο τίτλος της Radikal  που κάνει αναφορά σε πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. Το δικαστήριο εξέτασε το αίτημα βουλευτή που είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση και είχε κατηγορηθεί από την συντηρητική εφημερίδα Vakit. To Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως   «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατηγορεί με τέτοιο τρόπο» κανέναν και καταδίκασε την εφημερίδα Vakit.

 

“Πρέπει να δικαστεί στο Ανώτατο Δικαστήριο» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet που κάνει αναφορά στον πρώην επιτελάρχη της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούγ. Η τουρκική εφημερίδα κάνει αναφορά στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Τουρκίας ο οποίο τονίζει πως ο Μπασμπούγ θα πρέπει να δικαστεί στο Ανώτατο δικαστήριο και όχι από τα πολιτικά δικαστήρια.