Τουρκικός Τύπος «μεγάλα κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις», «ο Άγιος Βασίλης συλλαμβάνει»

  

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

 

«Μεγάλη μείωση στη φορολογία για τις μεγάλες επενδύσεις» είναι ο τίτλος της Ηabertürk η οποία αναφέρει πως η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να παρέχει έκπτωση στη φορολογία που θα φτάνει ακόμη και στο 90% για τις μεγάλες επενδύσεις που θα ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια λίρες (23 εκατομμύρια Ευρώ). Οι τομείς που θα δίνονται αυτά τα κίνητρα είναι η αυτοκινητοβιομηχανίες, ηλεκτρονικά, χημικές βιομηχανίες, παραγωγής μηχανών. Παράλληλα το υπουργικό συμβούλιο θα έχει τη δυνατότητα να παρέχει και δημόσια οικόπεδα  στον υποψήφιο επενδυτή χωρίς κανένα τίμημα.

 

«Ο Άγιος Βασίλης συλλαμβάνει» είναι ο τίτλος της Hürriyet που αποκαλύπτει πως της νύχτα της Πρωτοχρονιά δεκάδες τούρκοι αστυνομικοί φόρεσαν τη στολή του Αγίου Βασίλη για να μπορούν να εντοπίσουν του κλέφτες. Οι αστυνομικοί περιπολούσαν στην πλατεία Ταξίμ και στο Πέρα και συνέλαβαν 15 άτομα που προσπάθησαν να κλέψουν τις τσάντες γυναικών.

 

«Υπάρχει κάποιος ρουφιάνος»; είναι ο τίτλος της Akşam που ισχυρίζεται πως το PKK έχει πέσει σε δύσκολη θέση καθώς έχουν συλληφθεί δεκάδες μέλη του και οι τουρκικές αρχές εντοπίζουν γρήγορα τα κρησφύγετα των ανταρτών. Η εφημερίδα αναφέρει πως η Κουρδική οργάνωση ψάχνει τον πληροφοριοδότη που δίνει κρίσιμες πληροφορίες στις τουρκικές αρχές.