Τουρκικός Τύπος:κυριαρχεί η επίσκεψη Ερντογάν,στο Β.Ιράκ.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Bασικό θέμα του τουρκικού τύπου σήμερα είναι η τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Βόρειο Ιράκ.
» Ιστορική επίσκεψη» είναι ο τίτλος της Hürriyet που γράφει πως ο Ερντογάν έγινε ο πρώτος τούρκος πρωθυπουργός που επισκέφθηκε το Βόρειο Ιράκ και το κένδτο διοίκησης της αυτόνομης αυτής περιοχής το Έρμπιλ. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα ο τούρκος πρωθυπουργός οταν απευθύνθηκε στον ηγέτη των Κούρδων του Βορειου Ιράκ Μεσούτ Μπαρζανί τον αποκάλεσε «κύριε πρόεδρε». Με τον τρόπο αυτό έδειξε οτι η Τουρκία θέλει να αποκτήσει στενότερες επαφές με τους Κούρδους.

» Η επίσκεψη με πολλές πρωτιές» είναι ο τίτλος της Cumhuriyet σχετικά με την επίσκεψη Ερντογάν. Η τουρκική εφημερίδα γράφει » έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στην πολιτική μας σχετικά με το Κουρδικό ζήτημα. Κάποτε η Άγκυρα είχε βάλει εμπάργκο στις συναντήσεις με τον Ταλαμπανί και τον Μπαρζανί. Το 2003 ο Ερντογάν δήλωνε πως είναι εναντίον ενός αυτόνομου Κουρδικού κράτους, αλλά χθές επισκέφθηκε το Βόρειο Ιράκ και το Έρμπιλ!¨»

Η Taraf έχει τίτλο » συμφιλιωθήκαμε με το Νότο τώρα τη σειρά θα πάρει ο Βορράς» τονίζοντας πως η Τουρκία με την επίσκεψη Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει πιο στενές επαφές με τους Κούρδους που βρίσκονται νότια των συνόρων της. Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως παρόμοιες κινήσεις πρέπει να γίνουν με τους Κούρδους που βρίσκονται εντός των τουρκικων συνόρων.