Τούρκος αρθρογράφος: Η Ελλάδα είναι μπροστά μας δημοκρατικά και οικονομικά


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ερντογάν και του Νταβούτογλου, εξαπέλυσε ο αρθρογράφος της εφημερίδας Taraf, Aχμέτ Αλτάν σχετικά με τις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε πως «η Τουρκία είναι πιο δημοκρατική χώρα από τη Συρία».
«Με αυτούς συγκρινόμαστε μόνο, θα μπορούσαμε όμως να συγκριθούμε με κάποια χώρα της Ε.Ε.;» γράφει ο Αλτάν .Ο τούρκος αρθρογράφος ως καλό παράδειγμα δημοκρατίας αναφέρει την Ελλάδα.

«Στην οικονομία η αλήθεια είναι πως τα πάμε καλά. Όμως όταν ο Ερντογάν μίλησε για την Ελλάδα και είπε πως χρεοκοπεί , πήρε την απάντηση από εκεί «ας φτάσουν στο δικό μας κατά κεφαλή ΑΕΠ και μιλάμε». Ο Ερντογάν που μιλά για την οικονομία της Ελλάδας, μπορεί να πει κάτι για τη δημοκρατία στην Ελλάδα; Oύτε του πρωθυπουργού της Τουρκίας , ούτε του Υπουργού Εξωτερικών το θάρρος φτάνουν στο να συγκρίνουμε τη δημοκρατία στην Τουρκία και την Ελλάδα. Αν προσπαθήσουν να το κάνουν , μετά από 10 χρόνια διακυβέρνησης της χώρα, η σύγκριση με την Ελλάδα θα τους αφήσει μια γεύση ντροπής. Ε λοιπόν και για να μην μείνει αυτή η γεύση κάθονται και συγκρίνουν το δικό μας καθεστώς με αυτό της Συρίας» γράφει ο Αλτάν που με τα άρθρα του προκαλεί τις αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης.