Τούρκος υπουργός κατά δημοσιογράφων:»τα άρθρα σας είναι χειρότερα από βλήματα των Κούρδων»

»Boλές» κατά μερίδας του τουρκικού τύπου εξαπέλυσε ο Τουρκος Υπουργός Εσωτερικών παρομοιάζοντας  άρθρα τους ως βλήματα όλμων των Κούρδων ανταρτών.

<<Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των βλημάτων όλμων στο Σεμντιλί και των δημοσιογραφικών άρθρων που γράφονται» δήλωσε ο κ.Σαχίν , σύμφωνα με την εφημερ’ιδα Hurriyet.
Ο τούρκος ΥΠΕΣ  κ. Σαχίν μιλώντας χθες σε γεύμα Ιφτάρ ( τέλους της ημερήσιας νηστείας Ραμαζανίου) στην Κωνσταντινούπολη, για τις επιθέσεις που μαίνονται μεταξύ τουρκικού στρατού και ΡΚΚ στο Σεμντιλί  (ΝΑ Τουρκία) , μεταξύ άλλων είπε: « Οι μάχες δεν είναι το μόνο θέμα στην επικαιρότητα. Οι μάχες αυτές συνεχίζονται  στην Κωνσταντινούπολη όπου διεξάγονται με μολύβια. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των βλημάτων όλμων στο Σεμντιλί και των άρθρων που γράφονται στην Άγκυρα» .
 
Επίσης o κ. Σαχιν ανέφερε μεταξύ άλλων:
 
-          Το ΡΚΚ είχε ανακηρύξει το 2012 ως το «τελικό έτος»  και  ισχυρίστηκε ‘ότι μη μπορώντας να εκπληρώσει τον στοχο του , έχει σήμερα σοβαρό πρόβλημα
-          Το ΡΚΚ είχε σχεδιάσει προβοκάτσιες την ημέρα γενεθλίων Οτζαλάν στις 4 Απριλίου, την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και την Πρωτομαγιά, ενώ εκμεταλλεύεται εορταστικές εκδηλώσεις για να στρατολογήσει κόσμο.
-          Στις παράνομες εκδηλώσεις για το Νεβρόζ συμμετείχαν 60-70.000 άτομα , ενώ στις νόμιμες πάνω από 500.000
-          Το κουρδικό Κόμμα BDP είναι πολιτικό κόμμα «μαριονέτα»
-          Η κυβέρνηση δεν θα δώσει καμία ανοχή στο KCK.