«Χάδια» στη Τουρκία από την Κλίντον για τη κατάρριψη

«Ιταμή και απαράδεκτη» χαρακτήρισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον την κατάρριψη από τη Δαμασκό του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους F-4, υποσχόμενη ότι η Ουάσινγκτον θα συνεργαστεί με την Άγκυρα ώστε να δοθεί η αρμόζουσα απάντηση και να προωθηθεί η πολιτική μετάβαση στη Συρία.

«Πρόκειται για άλλη μία απόδειξη ότι οι συριακές αρχές δεν σέβονται τη διεθνή νομοθεσία, την ανθρώπινη ζωή, την ειρήνη και την ασφάλεια», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κλίντον.Που προφανώς κατά τη κα.Κλίντον σέβεται η Τουρκία!

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν αυτήν την ιταμή και απαράδεκτη ενέργεια με τον εντονότερο δυνατό τρόπο», συνεχίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις συνομιλίες που είχε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ με τον Τούρκο ομόλογό της, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Κλίντον σημειώνει ότι ο Νταβούτογλου την ενημέρωσε για το επεισόδιο και της επισήμανε «το γεγονός ότι ο συριακός στρατός κατέρριψε το αεροσκάφος χωρίς προειδοποίηση».

Νωρίτερα, το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της Συμμαχίας θα συνεδριάσουν την Τρίτη στις Βρυξέλλες κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας.