Αντιστάθισμα στις επισκέψεις των Τούρκων στη Θράκη η επίσκεψη Λαμπρινίδη στην Ιμβρο


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Mεγάλη σημασία για την Ομογένεια και για όλο τον Ελληνισμό η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Λαμπρινίδη στην Ίμβρο. Επιτέλους βρέθηκε κι ένας έλληνας Υπουργός να πραγματοποιεί μια επίσκεψη στα μέρη, που οι γείτονες μας παραβίασαν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα διώχνοντας από την πατρίδα τους χιλιάδες ομογενείς. Μπορεί δεκάΔες τούρκοι υπουργοί και βουλευτές να επισκέπτονταν τη Δυτική Θράκη ανάμεσα τους και ο Αχμέτ Νταβούτογλου , αλλά κανένας Υπουργός Εξωτερικών δεν είχε επισκεφθεί αυτές τις ευαίσθητες περιοχές του ελληνισμού όπως η Ιμβρος και η Τένεδος.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι ο πρώτος έλληνας Υπουργός που θα επισκεφθεί το νησί μεταπολεμικά! Μήπως αργήσαμε υπερβολικά; Έπρεπε να μείνουν 300 Έλληνες αποι τους 10.ο00 που κάποτε ζούσαν στο νησί για να δείξει η ελληνική πολιτεία την παρουσία της.
Μαζί με τον Σταύρο Λαμπρινίδη θα μεταβεί στην γενέτειρα του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος θα συμμετάσχει στους εορτασμούς της συμπλήρωσης 20 ετών Πατριαρχίας και 50 χρόνια της Iεροσύνης του.
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης θα έχει τη δυνατότητα να δει όλα όσα έχουν ζήσει οι έλληνες της Ιμβρου και της Τενέδου , τους διωγμούς, τους εκφοβισμούς, τις λεηλασίες των περιουσιών των Ελλήνων αυτών των νησιών.