» Η Αθήνα άφησε ορφανό το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου» λένε οι Τούρκοι.

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 

Oı Toύρκοι ειρωνεύονται με κάθε ευκαιρία για την κακή οικονοική κατάσταση της χώρας μας και τώρα βρήκαν αφορμή το Ορφανοτροφείο της Πριγήπου.

  Η τουρκική εφημερίδα Akşam  με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα έχει τίτλο « η Αθήνα άφησε ορφανό το Ορφανοτροφείο» και αναφέρει πως η «ελληνική¨κυβέρνηση δεν μπόρεσε να στείλει ούτε 5 Ευρώ στο Πατριαρχείο που ψάχνει για 50 εκτομμύρια Ευρώ για να αναστηλώσει όλο το κτίριο». Η τουρκική εφημερίδα ειρωνεύεται και γράφει « Το Πατριαρχείο στο Φανάρι που 45 χρόνια προσπάθησε να πάρει πισω το κτίριο του ορφανοτροφείου τράκαρε στην οικονομική κρίση».

  Η Akşam αναφέρει επίσης πως « το Πατριαρχείο το οποίο δυσκολεύεται ακόμη να πληρώσει τους μισθούς των υπαλλήλων του δεν βρίσκει χρήματα και δεν μπόρσε να καρφώσει έστω ένα καρφί στο κτίριο».

   Το Οικουμενικό Πατριαρχείο πήρε τους τίτλους ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου μετα από δικαστικές μάχες 45 ετών με το τουρκικό δημόσιο και δικαιώθηκε μέσω Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Στόχος το κτίριο να γίνει κέντρο διαθρησκευτικού διαλόγου.