Αιγαίο: Οι ανήθικες προκλήσεις των Τούρκων με κίνδυνο ατυχήματος για την νέα ήττα τους στις SAR

Διπλά εκτεθειμένη έναντι της διεθνούς κοινότητας είναι η Άγκυρα μετά το νέο επεισόδιο στο σήριαλ της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο, με τις υπερπτήσεις σε Φαρμακονήσι και Κουνελονήσι.

Δεν είναι μόνο η παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας αλλά κυρίως κάθε έννοιας ανθρωπισμού. Όπως προκύπτει τα «θεμέλια» αυτής της διπλής πρόκλησης μπήκαν πάνω σε ακόμη μια ανθρώπινη τραγωδία που γράφτηκε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Συγκεκριμένα με τις υπερπτήσεις οι Τούρκοι θέλησαν να ισοφαρίσουν ακόμη μια ήττα στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και διάσωσης.

Στην περιοχή βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) με τη συμμετοχή ελικοπτέρου SUPER PUMA της Πολεμικής μας Αεροπορίας και σκαφών του Λιμενικού Σώματος, καθώς από βάρκα που μετέφερε μετανάστες από τα τουρκικά παράλια είχε βρεθεί στη θάλασσα ένας εξ αυτών.  Κατά πληροφορίες κάνοντας χρήση του απορρεύματος αερίων των κινητήρων τους (jet blast) έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια του ελικοπτέρου SUPER PUMA. 

Μένοντας για ακόμη φορά θεατές στο έργο SAR των ελληνικών ΕΔ, οι Τούρκοι επιτελάρχες θέλησαν να κάνουν επίδειξη της καθυστερημένης παρουσίας τους στην περιοχή. Μάλιστα η δεύτερη υπέρπτηση πραγματοποιήθηκε όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης του πτώματος του άτυχου μετανάστη.