Αιγαίο: «Ταρίφα» προκλήσεων με 36 παραβιάσεις από 3 τουρκικά κατασκοπευτικά

«Ταρίφα» προκλήσεων με 36 παραβιάσεις από  3 τουρκικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερα σήμερα στο Αιγαίο, που πήραν την σκυτάλη των προκλήσεων από τον σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που το πρωί εκστόμισε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, για τα Ίμια. Να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο συνεχόμενο 24ωρο που στο δελτίο της παράνομης τουρκικής πτητικής δραστηριότητας στο Αιγαίο καταγράφεται διψήφιος αριθμός παραβιάσεων. 

Τα δυο CN-235 χρησιμοποιώντας αεροδιάδρομο από τον βόρειο αιγαίο παραβίασαν τα διεθνή νόμιμα με πορεία μέχρι το νοτιότερο τμήμα του αρχιπελάγους, και αντίστροφα. Το τρίτο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας μπήκε στον χορό των προκλήσεων χρησιμοποιώντας την πύλη ανατολικά της Ρόδου. Στο χορό των προκλήσεων μπήκε και ένα ελικόπτερο που παραβίασε τα διεθνή νόμιμα μπαίνοντας στον ΕΕΧ μεταξύ Χίου και Σάμου. 

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από τις Μονάδες Ετοιμότητας, Σκύρου, Νέας Αγχιαλου και Τανάγρας. 

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 1η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 4 (3 CN-235 & 1 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 4

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 36 (οι 31 από τα CN-235)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Απειλές κατά πάντων από τον «νταή» σύμβουλο 

Ο Γκιζίτ Μπουλούτ, πάντως εκτόξευσε απειλές και κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και στα πλαίσια της αναφοράς του στην επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν χρησιμοποίησε όλα τα δυνατά όπλα για να ενισχύσει το αφήγημα της τουρκικής κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε στο OnAlert ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας Abdullah Bozkurt (Αμπντουλάχ Μποζκούρτ).