Χτύπησαν με «διπλές» προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικά μαχητικά F-16 στο Αιγαίο

Άρχισαν ξανά τα «όργανα» στους αιθέρες του Αιγαίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε υπερπτήσεις στο Βορειανατολικό Αιγαίο.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, υπογράφουν σημαντικές συμφωνίες με την κυβέρνηση Ζάεφ στα Σκόπια, οι Τούρκοι θέλησαν να προχωρήσουν σε νέες «εξάρσεις» προκλητικότητας στο Αιγαίο, όπως ακριβώς έκαναν μια βδομάδα πριν, δηλαδή με υπερπτήσεις από νησιά του Αιγαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 περί τις 12:37 , ζεύγος τουρκικών μαχητικών F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήση άνωθεν νήσων Οινουσσών στα 27.000 πόδια.

Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα και ειδικότερα στις 12:39 το ζεύγος τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη προχώρησαν σε υπερπτήσεις άνωθεν νήσου Παναγιάς και Οιονουσσών, μεμονωμένα, στα 24.000 πόδια.

Υπενθυμίζεται πως στην σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, στην οποία δίνει το παρών και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, υπογράφεται συμφωνία αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονία.

Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η Ελλάδα θα ελέγχει τον εναέριο χώρο της γείτονος μπαίνοντας έτσι σφήνα στις προθέσεις του Τουρκικού υπουργείο Άμυνας.