Ακάρ «κοπιάρει» Ακάρ: Φτάνουμε κολυμπώντας στο Καστελλόριζο, αν θέλει ο Θεός μπορεί να γίνει

Σε διαγωνισμό ανθελληνικού παραληρήματος φαίνεται πως εξελίσσεται το Συνέδριο Διπλωματών στην Τουρκία, καθώς υπουργοί διαγκωνίζονται ποιός θα «νικήσει», με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να… προηγείται με βραχεία κεφαλή.

Μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου που χθες Δευτέρα διακήρυξε ότι «η Ελλάδα και η Κύπρος έστειλαν 9 πλοία στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, αλλά απετράπησαν» ο Ακάρ «πλειοδότησε» βάζοντας στο στόχαστρο το Καστελλόριζο, που δείχνει να «λιμπίζεται».

Αρχικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, χωρίς κανένα ίχνος πρωτοτυπίας, επανέλαβε το χιλιοειπωμένο επιχείρημα πως το Καστελλόριζο απέχει μόλις 1950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές.

«Οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι εκεί», είπε ο Ακάρ.

Δεν ξέρουμε σε πόσους άρεσε το «ευφυολόγημά» του και γέλασαν με αυτό, αλλά φαίνεται πως…επαναλαμβάνεται.

Ακριβώς το ίδιο είχε πει και στις 3 Ιανουαρίου του 2022..!

Και στις 24 Δεκεμβρίου του 2021..!!

Εκείνο που πρόσθεσε, αναφερόμενος σε «Έλληνα υπουργό», που φέρεται να είπε ότι «αν μπορούν, ας έρθουν», είναι η απάντηση: «Αν θέλει ο Θεός μπορεί να συμβεί κι αυτό».

Επίσης, αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ενώ σύμφωνα με τη Hurriyet, ο Ακάρ μιλώντας για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «η εχθρότητα προς την Τουρκία κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Μιλούν κατά της Τουρκίας για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Δείχνουν ψεύτικες εικόνες, δείχνουν παλιές εικόνες. Λένε «η Τουρκία ετοιμάζεται για επιχείρηση», δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε ότι είμαστε δυνατοί, δεν έχουν τίποτα να πουν στο τραπέζι. Λέμε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα φιλίας και τα πλούτη να μοιράζονται μαζί. Ποτέ δεν παραβιάσαμε.»

Πηγή: Με πληροφορίες skai.gr