Akşam : To Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου θα το αναστηλώσει ο τούρκος Μουχτάρ Κεντ

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

     Η τουρκική εφημερίδα Akşam με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα ισχυρίζεται πως το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, θα χρηματοδοτηθεί απο εταιρείες που θα βρει ο διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola, Mουχτάρ Κέντ.
     Το περίεργο δημοσίευμα έχει τίτλο « ο Μουχτάρ (σ.σ σημαίνει και κοινοτάρχης) τον ορφανών» και γράφει « τούρκικο καλό νέο, στο Πατριαρχείο».
      Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως ο τούρκος διευθύνων σύμβουλος της Coca Cola “έχει πάρει πρωτοβουλία για να αναστήλωση του Ορφανοτροφείο το οποίο η Ελλάδα δεν κατάφερε να στείλει χρήματα για τη χρηματοδότηση του , λόγω της οικονομικής κρίσης»
     Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Κέντ έχει ήδη φέρει αρχιτέκτονες από τις ΗΠΑ οι οποίοι εξέτασαν το κτίριο και ηδη έχουν ετοιμάσει τα σχέδια. Τώρα ο ίδιος αναζητεί χρηματοδότες και έχει ηδη ενημερώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
     Στο Φανάρι πάντως δεν επιβεβαιώνουν ακόμη τη σχετική πληροφορία. Πάντως η ίδια εφημερίδα πάλι με πρωτοσέλιδο της με τίτλο « Η Αθήνα άφησε ορφανό το Ορφανοτροφείο» είχε ισχυριστεί πως η Ελλάδα δεν στέλνει χρήματα στο Πατριαρχείο για την αναστήλωση του Ορφανοτροφείο.
    Το Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά από δικαστική διαμάχη 46 ετών με το τουρκικό δημόσιο και την ετυμγορία του δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταφέρει να πάρει πίσω τους τίτλους ιδιοκτησίας που είχε κατασχέσει η Τουρκία. Τώρα το Φανάρι επιθυμεί στο κτίριο αυτό να δημιουργηθεί Διαθρησκευτικό κέντρο. Αρχικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως για την αναστήλωση του ορφανοτροφείου χρειάζονται 50 εκατομμύρια δολάρια. Το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου είναι το μεγαλύτερο ξύλινο κτίριο των Βαλκανίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

» Η Αθήνα άφησε ορφανό το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου» λένε οι Τούρκοι.