Άλλαξε ο τρόπος πληρωμής των Τούρκων δουλέμπορων! Απίστευτη ιστορία

Η ιστορία που ακολουθεί επιβεβαιώνει πως ο αγώνας της επιβίωσης αναγκάζει σε συνεχείς προσαρμογές και εφευρετικότητα. Ιδίως όταν απέναντί σου έχεις αδίστακτους Τούρκους δουλέμπορους που ξεζουμίζουν τους παράνομους μετανάστες με »εισιτήρια» 1.000, 2.000 ακόμα και 5.000 ευρώ για να τους περάσουν στην Ελλάδα. Όμως  το πάρε -δώσε έχει και νέες μεθόδους- μια φάνηκε κυριολεκτικά σωτήρια για την ζωή των παράνομων μεταναστών…

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα  Haberturk στη Σμύρνη 50 λαθρομετανάστες από τη Συρία συμφώνησαν με δουλέμπορους, να τους μετέφεραν παράνομα στην Ελλάδα έναντι 1.000 ευρώ έκαστος.
 
Οι παράνομοι μετανάστες – που έχουν μάθει ότι οι Τουρκοι αφού τους πάρουν τα λεφτά τους βάζουν σε σαπιοκάραβα ή τους στέλνουν μέσα σε καταιγίδες - πρότειναν το εξής: Όταν θα έφθαναν στην Ελλάδα θα έστελναν μήνυμα ότι «έφθασαν» και θα έδιναν - συνεργάτες τους – τα 50.000 ευρώ στους δουλεμπόρους. 

Ο δουλέμπορος αποδέχθηκε τους όρους,μετέφερε τα 50 άτομα στο Karaburun, τα επιβίβασε σε αλιευτικό σκάφος και τους έδωσε δίνοντας  ένα κινητό των 50 λιρών για να του στείλουν μήνυμα όταν φθάσουν. 

Το σκάφος, που ανοίχθηκε στη θάλασσα, σε λίγη ώρα άρχισε να βάζει νερά! Τότε οι παράνομοι μετανάστες τηλεφώνησαν με το τηλέφωνο αυτό στην αστυνομία ζητώντας βοήθεια. Με σχετική κινητοποίηση  διεσώθησαν την τελευταία στιγμή από την αστυνομία. 
Ετσι <<ένα τηλέφωνο 50 λιρών έσωσε 50 ζωές» όπως γράφει και η εφημερίδα…

Αλήθεια οι Τουρκοι αστυνομικοί ζήτησαν από τους παράνομους μετανάστες τον αριθμό του τηλεφώνου του »δουλέμπορου»; 

Τον συνέλαβαν;

Διαβάστε ακόμη:

Με jet ski περνάνε μετανάστες στο Αιγαίο!

Σοκ από τα όσα περιγράφει ο δύτης που βούτηξε στη Σάμο – Τι είδε μέσα στο δουλεμπορικό