Άλλη συνέντευξη έβλεπε ο Ερντογάν: «Ο Τσαβούσογλου έβαλε στη θέση του τον Δένδια»

Χωρίς να ανεβάσει άλλο τους τόνους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε την εκρηκτική κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Κατά τον κ. Ερντογάν, ο κ. Τσαβούσογλου «έβαλε στη θέση του» τον ομόλογό του.

«Είχαμε μια καλή και ζεστή συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών αλλά κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών μας εισέπραξε μια άλλη συμπεριφορά», είπε ο Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε ακόμα: «Ο υπουργός μας των Εξωτερικών έβαλε στη θέση του τον Νίκο Δένδια και κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει από τον Τσαβούσογλου να μείνει σιωπηλός».

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και πάλι στο θέμα της μειονότητας στη Θράκη, που όπως αναφέραμε από το πρωί, ήταν η σπίθα που προκάλεσε την έκρηξη του Νίκου Δένδια, δείχνοντας με αυτό το τρόπο πως η γειτονική χώρα έχει επιλέξει συνειδητά να βάλει στην ατζέντα το θέμα.

«Η Ελλάδα ακόμα διορίζει μόνη της τον Μουφτή στη Δυτική Θράκη λες και είναι δημόσιος υπάλληλος ενώ το Πατριαρχείο επιλέγει τους αξιωματούχους του μέσω της Ιεράς Συνόδου», είπε ακόμα θέτοντας για ακόμα μια φορά θέμα δυτικής Θράκης και τουρκικής μειονότητας όπως έκανε και ο υπουργός του στην πολύκροτη συνέντευξη Τύπου.