Αναπαράγουν οι Τούρκοι τα περί ανταλλαγής Φιλιππίδη με πράκτορες της MIT

Προβάλλει το τουρκικό κανάλι  CNNTurk στην ιστοσελίδα του τον  ισχυρισμό – που προήλθε από ελληνική εφημερίδα – ότι η έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη συνδυάζεται από πλευράς Τουρκίας με ανταλλαγή δύο μυστικών πρακτόρων της ΜΙΤ  και ενός στελέχους  της  οργάνωσης DHKP-C που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στην  είδηση που αναρτήθηκε αναφέρεται ότι για τον Άγγελο Φιλιππίδη, πρώην Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που καταζητείτο με »ερυθρό δελτίο» και συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Ιανουαρίου, λέγεται ότι η Τουρκία επιθυμεί να ανταλλάξει το Φιλιππίδη με δύο πράκτορες της ΜΙΤ και έναν τρομοκράτη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C.
 
Τονίζεται ακόμα πως ο ισχυρισμός αυτός προήλθε από την ελληνική εφημερίδα »Έθνος» (σ.σ.έχει αναφερθεί η είδηση και από άλλα ΜΜΕ). Σύμφωνα με τον ισχυρισμό αυτό που επικαλείται το τουρκικό κανάλι, μεταξύ των αρμοδίων των δύο χωρών γίνονται διαπραγματεύσεις,  έναντι της έκδοσης του Α.Φιλιππίδη στην Ελλάδα, να δοθούν στην Τουρκία δύο πράκτορες της ΜΙΤ και ένα μέλος, κουρδικής καταγωγής όπως εικάζεται, του DHKP-C, που βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές.  Όμως, λέγεται πως εξαιτίας αυτών των παζαρεμάτων μπορεί να καθυστερήσει η έκδοση του Φιλιππίδη στην Ελλάδα. 

Να σημειωθεί από πλευράς μας ότι από ελληνικά ΜΜΕ έχει αναφερθεί ότι ενδεχομένως δεν  είναι τυχαία -μόλις πριν από ένα 48ωρο- η σύλληψη δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 49 και 51 ετών, για τους οποίους εκκρεμούσε σήμα της Ίντερπολ. Οι δύο άντρες τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης θα αποφασίσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αν θα εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία.

Ανεξάρτητοι πολιτικοί παρατηρητές σχολίαζαν εδώ στην Αθήνα ότι για να αναπαράγει το  CNNTurk στην ιστοσελίδα του το ρεπορτάζ  για ένα τέτοιο λεπτό θέμα, έστω και αποδιδόμενο σε ελληνική εφημερίδα, πιθανώς να έχει κάποια βάση. Πάντως, συμπληρωναν, και βάση να έχει, δύσκολα γίνονται επίσημες επιβεβαιώσεις…