Απαντάει ο Δένδιας: Η Τουρκία δεν δικαιούται να μιλάει για το μεταναστευτικό

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ερωτήθηκε, κατά την διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη, σχετικά με τις νέες προκλητικές και προσβλητικές αναφορές του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τον τρόπο που η Ελλάδα διαχειρίζεται το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, που αναφέρθηκε στη σημερινή συνάντηση του Τσαβούσογλου και Πέκα Χααβίστο, ο Νίκος Δένδιας απάντησε κατηγορηματικά λέγοντας ότι: «Δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού, και θα τηλεφωνήσω στον φίλο μου και ομόλογό μου [τον Φινλανδό Υπουργό Εξωτερικών] για να μου πει τι του είπε ο Τούρκος Υπουργός».

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είπε: «Όμως θέλω να είμαι σαφής. Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία, επαναλαμβάνω, η Τουρκία είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας. Δεν δικαιούται, λοιπόν, δια να ομιλεί, για να θυμίσουμε μία παλιά φράση.»

Φωτογραφία Intime News