Aπειλές Ερντογάν στο Ισραήλ και στον Νετανιάχου.

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Ισραήλ έστειλε προειδοποιητικό μήνυμα και στο Ισραήλ τονίζοντας πως «απευθύνω έκκληση προς τον Νετανιάχου. Τώρα δεν είναι το 2008, είναι 2012 και να ξέρεις ότι δεν είναι ίδιες οι συνθήκες. Σκέψου το καλά».
Ο τούρκος πρωθυπουργός εξακολουθεί να προκαλεί το Τελ Αβίβ προσπαθώντας να παίξει το ρόλο του ηγέτη του Μουσουλμανικού κόσμου. « Το Ισραήλ δεν λυπάται για τα παιδιά. Χτες είδατε το παιδάκι στην αγκαλιά του αδελφού μας, Ισμαήλ Χανίγια. Είναι τόσο ανελέητοι ώστε να χτυπούν βρέφη εννέα μηνών. Είχα πει στον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στο Νταβός: »Εσείς ξέρετε πολύ καλά να σκοτώνετε παιδιά. Εσείς ξέρετε πολύ καλά τη χρήση δυσανάλογης δύναμης. Διότι εσείς δεν γνωρίζετε το δίκαιο και δεν έχετε κανένα έλεος. Εσείς έχετε ιδανικό να ζείτε καταπατώντας δικαιώματα και τυραννώντας». Τώρα αυτό κάνουν» δήλωσε Ερντογάν.

Πάντως η Άγκυρα έδωσε μεγάλη σημασία στο ταξίδι στην Αίγυπτο, και στις συναντήσεις με το νέο καθεστώς των «Μουσουλμάνων Αδελφών». Ο Ερντογάν ταξίδεψε στο Κάϊρο με 8 υπουργούς και περίπου 300 επιχειρηματίες. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Μουρσί, λέγεται πως συζητήθηκε και το θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ με την Ελλάδα, με την Τουρκία να ζητά από την Αίγυπτο να μην προχωρήσει στο καθορισμό της. Η Άγκυρα τον προηγούμενο μήνα έδωσε δάνειο 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση του Ερντογάν με τον ηγέτη της Χαμάς.


Ο Ερντογάν «φοβάται» το Ισραήλ δεν πάει στη Γάζα.

Συγκλονιστική φωτογραφία και μαρτυρία απο την απεργία πείνας στην Τουρκία.