Αποκλειστικό:»Metaxa» στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου!

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
H συγκεκριμένη φωτογραφία με το διάσημο ελληνικής παραγωγής κονιάκ Metaxa, να διαφημίζεται στο “duty free”, δεν είναι από κάποιο αεροδρόμιο της Ελλάδας η κάποιας χώρας της Ε.Ε. Αλλά από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου! Οι Τούρκοι ονομάζουν το αεροδρόμιο αυτό “Ercan”.
Μπορεί ακόμα να ισχύει το εμπάργκο των αεροπορικών εταιρειών στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο λόγω της παράνομης κατοχής , η εταιρεία Metaxa όμως φαίνεται πως αδιαφορεί για την στρατιωτική τουρκική παρουσία στη Μεγαλόνησο και διαφημίζει και πουλά τα προϊόντα της στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύπου.
Όταν φωτογράφισα το συγκεκριμένο «σταντ» με το Μetaxa, ρώτησα τους υπαλλήλους αν γνωρίζουν πως το συγκεκριμένο ποτό είναι ελληνικό προϊόν και απάντησαν καταφατικά και αδιαφόρησαν . Εκείνοι είναι λογικό να αδιαφορούν, όμως η συγκεκριμένη εταιρεία τι έχει να πει; Mήπως έχει αρθεί το εμπάργκο και δεν το έχουμε καταλάβει; Aς ευχηθούμε πως το συγκεκριμένο προϊόν στο αεροδρόμιο αυτό, είναι κάποια απομίμηση.. πάντως τα μπουκάλια ήταν πολλά όπως και μεγάλο το διαφημιστικό σταντ.