Απόστολος Τζιτζικώστας: «Τέλος» η κράτηση και επιστρέφει στην Ελλάδα – Η αδιανόητη «δικαιολογία» των Τούρκων

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας την απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, γνωστοποιώντας την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Σμύρνη μετά την πολύωρη, αδικαιολόγητη κράτηση του και να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε: «Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Η αδιανόητη «δικαιολογία» των Τούρκων

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο, καθώς ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος βρίσκεται εκεί ως Ευρωπαίος αξιωματούχος, παραμένει στο πλοίο και δεν του επιτρέπουν την είσοδο του στη χώρα. Όταν ο ίδιος ζήτησε να του εξηγήσουν τους λόγους, δεν δόθηκε απάντηση. Το ίδιο και στις ερωτήσεις που ακολούθησαν. Ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε με το υπουργείο Εξωτερικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ. Ωστόσο, ούτε σε αυτούς δόθηκε ο λόγος για την απαγόρευση εισόδου.

Οι Τούρκοι επιβεβαίωσαν το περιστατικό με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Anadolu» να μεταδίδει ότι ο Απόστολος Τζιτζικώστας κρατήθηκε από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη λόγω «τεχνικού προβλήματος», καθώς υπήρξε ομοιότητα του ονόματος του με άτομο, στο οποίο έχει απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα. Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα ότι -αφού επιλυθεί το πρόβλημα- θα μπορούσε να μπει στη Σμύρνη, ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε και είπε ότι έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Φωτογραφία αρχείου Intime News