Αυτός είναι ο Τούρκος που θέλει να έρθει Ελλάδα…κολυμπώντας

Εξακολουθεί να είναι χωρίς τουρκική υποστήριξη η πρωτοβουλία του  γνωστού  παλαίμαχου Τούρκου κολυμβητή Αλπέρ Σουνάτσογλου  που θέλει να κολυμπήσει 320 χλμ, μεταξύ Σμύρνης και Αθήνας,στις 10 Μαΐου, για να συμβάλει στην προώθηση της  ελληνοτουρκικής φιλίας και να δείξει το σεβασμό του στον Ατατούρκ. Ο Σουνάτσογλου υπολογίζει ότι θα κολυμπήσει επί 10 μέρες και στη συνέχεια θα μεταβεί με ποδήλατο  στη Θεσσαλονίκη στο σπίτι που γεννήθηκε ο Ατατούρκ, ώστε να είναι εκεί στις 19 Μαΐου , κατά την τουρκική Εορτή Νεότητας και Αθλητισμού και ημέρα μνήμης του Ατατούρκ.
 
Ο ίδιος παραπονιέται ότι δεν τυγχάνει της απαιτούμενης υποστήριξης από τους αρμόδιους της Ομοσπονδίας Κολύμβησης της Τουρκίας. Το θέμα του, μετά την Μιλιέτ, παρουσιάζει σήμερα η Cumhuriyet, με τον τίτλο «Ο κολυμβητής που έχει καταρρίψει ρεκόρ, περιμένει υποστήριξη». 
Καθώς δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την υποστήριξη που περίμενε από την Ομοσπονδία Κολύμβησης της Τουρκίας στράφηκε στην ελληνική πλευρά. «Είναι πολύ σημαντικό να μου παρασχεθεί υποστήριξη για μία τέτοια διεθνή δοκιμασία, αλλά δεν έγινε και εγώ ζήτησα βοήθεια από το ΥΠΕΞ και από τους Έλληνες αρμοδίους. Θα έχει μεγάλο νόημα η δραστηριότητα αυτή να ολοκληρωθεί στις 19 Μαΐου στο σπίτι του Ατατούρκ. Υπάρχουν νέοι οι οποίοι θέλουν να μ’ ακολουθήσουν», είπε.