Αυξάνουν 100% τη βίζα για ελληνικά νησιά οι Τούρκοι

Ενόχληση και σε τουριστικούς κύκλους της Τουρκίας έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι επίκειται κατά 100% αύξηση του κόστους της βίζας για την είσοδο Τούρκων σε ελληνικά νησιά, σύμφωνα με μερίδα του τουρκικού τύπου. 

Οι εφημερίδες γράφουν ότι μια τέτοια αύξηση στις θεωρήσεις στα σύνορα από την Ελλάδα από 35 σε 70 ευρώ ειναι μια κίνηση θα απομακρύνουν τους επισκέπτες, αντί να τους προσελκύσουν. σε μια στιγμή που η ελληνική πλευρά κάνει προσπάθεια για να βγει από την κρίση. Ο τουριστικός πράκτορας κ.Σουκρού Τουγκάι είπε ότι με την αύξηση αυτή θα μειωθεί η ζήτηση για τη μετάβαση στα ελληνικά νησιά και στο μεταξύ και οι Έλληνες εστιάτορες και ξενοδόχοι αντιτίθενται στην αύξηση.
Η αύξηση της τιμής της θεώρησης για τους Τούρκους πολίτες ισχύει κατά την εφημερίδα Tafar για τη μετάβαση στα νησιά Κω, Σάμο, Χίο, Ρόδο και Λέσβο, που υπάρχει σύνδεση ferry boat.Η Milliyet σημειώνει ότι με την αύξηση αυτή λέγεται πως η μετάβαση Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά θα οδηγήσει σε μείωση των τουριστών κατά 50%.
Υπάρχουν καταγγελίες από  πλευράς νησιωτών  ότι οι Τούρκοι τουρίστες δεν θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν αυτό το κόστος της βίζας καθώς , όπως λένε,  μία 4μελής οικογένεια θα χρειάζεται περίπου 280 ευρώ. Συνεπώς λένε, ότι μία τέτοια ενέργεια από την Ελληνική πολιτεία, θα είναι αποτρεπτική για την επίσκεψη των Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά.

Οι φορείς και οι επαγγελματίες των νησιών του Αιγαίου που ασχολούνται με τον τουρισμό, σημειώνουν ότι η αύξηση των επισκεπτών από την Τουρκία τα τελευταία χρόνια, έσωσε πολλούς επαγγελματίες από τη χρεοκοπία και πως μία τέτοια αύξηση στο κόστος της βίζας, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά.