O Mπαγίς ξεπέρασε κάθε όριο!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

    Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις και οι απαράδεκτες συμπεριφορές του Εγκεμέν Μπαγίς εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Υπουργός Ε.Ε. της Τουρκίας απευθυνόμενος στον πρέσβη της Κύπρου Μιχάλη Σταυρινό δήλωσε πως «πρέπει να σταματήσουν οι ελληνοκύπριοι τις βλακώδεις συμπεριφορές που ακολουθούνται.»
    Ο τούρκος υπουργός συμμετείχε στο Δουβλίνο σε συνέδριο με θέμα «Μπροστά στις νέες προκλήσεις της Ευρώπης και της Τουρκίας», στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Εκεί ο πρέσβης της Κύπρου του ζήτησε το λόγο και του ρώτησε «γιατί  η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες που έχει υπογράψει».
   Ο προκλητικός Μπαγίς, απάντησε με τρόπο υποτιμητικό και δήλωσε στον Σταυρινό« σημείωσε αυτά που θα σου πω. Εσύ από ποιο μέρος της Κύπρου είσαι; Aντί να υπενθυμίζεται τις υποχρεώσεις της Τουρκίας εφαρμόστε τις δικές σας υποχρεώσεις που έχετε υπογράψει. Η κυβέρνηση σας να σταματήσει τις βλακώδεις συμπεριφορές. Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που δεν θέλει ειρήνη, που δεν ενέκρινε και δεν εφάρμοσε το σχέδιο Ανάν
    Στόχος της επίσκεψης Μπαγίς στην Ιρλανίδα είναι οι επαφές με την κυβέρνηση της χώρας η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε για το πρώτο εξάμηνο του 2013.