Χουλουσί Ακάρ: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας – Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα

Στις συνηθισμένες πλέον προκλητικές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας προχώρησε ξανά σήμερα ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν όλοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας, από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και τον Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μέχρι Τούρκους αναλυτές στην τηλεόραση. Σήμερα, την «σκυτάλη» πήρε ο Ακάρ δηλώνοντας ότι «κάποιοι πολιτικοί στην γειτονική Ελλάδα επιμένουν να ξυπνούν το πρωί και να λένε “Τουρκία” και το βράδυ να πηγαίνουν στο κρεβάτι τους λέγοντας “Τουρκία”»!.

Ο Ακάρ ισχυρίστηκε ακόμη ότι αυτοί οι Έλληνες πολιτικοί είναι εκείνοι που υιοθετούν προκλητική ρητορική, «νουθετώντας» τους μάλιστα: «Θέλουμε να ξέρουν ότι προκαλούν μεγάλο κακό στον Ελληνικό λαό»!

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας άλλαξε προς στιγμήν τη ρητορική, λέγοντας πως «η Τουρκία ελπίζει σε διάλογο και ένα κλίμα εποικοδομητικών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν». Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι ρεαλιστικό καθώς στο πρόσφατο παρελθόν ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε πως σταματάει τις συνομιλίες με την Ελλάδα και ειδικότερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «δεν υπάρχει πια γι’αυτόν».

Όμως ο Ακάρ το «ξαναγύρισε» στην επιθετικότητα λέγοντας ότι η Ελλάδα εξόπλισε ορισμένα νησιά κατά παράβαση των συμφωνιών και ανέφερε : «Απαντήσαμε σε κάθε μία από τις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Θα συνεχίσουμε να απαντάμε στις άδικες και παράνομες επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα»!

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογαρφία αρχείου Reuters