Στις 3 Δεκεμβρίου ο Πούτιν στην Τουρκία.

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φτάνει στην Τουρκία στις 3 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της Ρωσίας θα πραγματοποιήσει αυτή την κρίσιμη και σημαντική επίσκεψη στην Τουρκία καθώς οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί.

Η Μόσχα είναι δυσαρεστημένη από την προσγείωση από την πλευρά της Τουρκίας,του αεροσκάφους της Συρίας που μετέφερε ανταλλακτικά από τη Ρωσία για τον στρατό της αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας, αλλά και από την εχθρική στάση της Άγκυρας απέναντι στο καθεστώς της Δαμασκού. Η τοποθέτηση των Patriot του ΝΑΤΟ φαίνεται πως είναι ο ‘κερασάκι στην τούρτα’.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα πάει στην Άγκυρα , όπως προβλέπεται στις επίσημες επισκέψεις αλλά θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Αργότερα προβλέπεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της χώρας Αμντουλάχ Γκιούλ.

Στις συνομιλίες θα συζητηθούν και οι ενεργειακές επενδύσεις της Ρωσίας καθώς ρωσική εταιρεία έχει αναλάβει τη ν κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου της νότιας Τουρκίας αλλά και η μεταφορά του ρωσικού αερίου και πετρελαίου στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Nταβούτογλου » οι Patriot θα φύγουν μόλις φύγει η απειλή»


Toυρκία: Aύριο ξεκινούν οι εργασίες για τους Patriot.