Δεν σέβονται τίποτα οι Τούρκοι: Την ώρα που η ΠΑ πενθεί, οπλισμένα τουρκικά F-16 έκαναν παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Την ώρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία πενθούν για το τραγικό δυστύχημα με το F-4 Phantom, η Τουρκία έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικο της πρόσωπο και προχώρησε σε δεκάδες παραβιάσεις, αλλά και 4 υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023, συνολικά 20 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ωστόσο αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 19 αεροσκάφη.

Ειδικότερα, 9 ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 12 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχε και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV.

Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα 12 ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και 8 σκληρές αερομαχίες. Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρωινές ώρες, που ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τους δύο πιλότους του F-4 Phantom που αγνοούνταν, τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες, σε ύψος 25.000 ποδιών στις 13:37, πάνω από Παναγιά στις 13:45 σε ύψος 22.000 ποδιών και στις 13:46 πάνω από τις βορειοανατολικές ακτές της Χίου, στα 28.000 πόδια.