«Δεν θέλουμε νέα Ίμια” το μήνυμα της Κύπρου για το Barbaros

Την ώρα που η Άγκυρα με τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα επιχειρεί να προσδώσει χαρακτηριστικά νομιμοποίησης στην καραμπινάτη παρανομία του Barbaros στην ΑΟΖ, στη Λευκωσία επιμένουν στην κοινή στρατηγική που έχουν χαράξει από καιρό με την Αθήνα για την αναμενόμενη αναβάθμιση της τουρκικής προκλητικότητας.

Σε κάθε περίπτωση το μήνυμα που εκπέμπεται μέσω του OnAlert από υψηλόβαθμο, κρατικό αξιωματούχο, είναι ξεκάθαρο: «Δεν θέλουμε νέα Ίμια”.

Προς αποφυγήν οποιασδήποτε παρερμηνείας, η ίδια πηγή, διευκρίνιζε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση δεν αποτελεί έκφραση αντίθεσης στην παρουσία της ελληνικής φρεγάτας στο σταυροδρόμι των ΑΟΖ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου.

Στην Λευκωσία άλλωστε παραμένουν αταλάντευτοι στην υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών τους. Ενεργειακοί σχεδιασμοί για τους οποίους υπάρχει η εδραία πεποίθηση ότι θα τύχουν της ανάλογης στήριξης από τις υπερδυνάμεις που θα εμπλακούν στην ερευνητική και γεωτρητική διαδικασία.

Και εκείνο που επισήμαινε η καλά ενημερωμένη πηγή στο OnAlert είναι η βεβαιότητα ότι αυτή τη φορά, η Τουρκία έχει λάβει τα απαραίτητα μηνύματα, στα οποία ακόμη και εάν δεν συμμορφωθεί, θα ήταν λανθασμένο να πιστεύει ότι μπορεί να στήσει σκηνικό έντασης ανάλογο με εκείνο στο Οικόπεδο 3.