Διαψεύδεται η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΑΜ – Δεν έρχεται ο Γκιουλέρ στην Αθήνα

Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Γιασάρ Γκιουλέρ, να επισκέπτεται την Αθήνα  μετά από πρόσκληση του ΥΕΘΑ κ.Νίκου Δένδια.

Σχετικά με τα αναφερόμενα σε ΜΜΕ της Τουρκίας περί επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Άμυνας κ. Γιασάρ Γκιουλέρ στην Αθήνα, επισημαίνεται ότι δεν έχει υπάρξει πρόσκληση, αναφέρουν πληροφορίες στο OnAlert.

Ελλάδα και Τουρκία πραγματοποίησαν τελευταία φορά συνομιλίες στις 12 Ιουλίου 2023, με τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του NATO στο Βίλνιους.

Επίσης, στο πλαίσιο της νατοϊκής συνόδου, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Γιασάρ Γκιουλέρ, όπου και συμφώνησαν την επανεκκίνηση των διαδικασιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Προγραμματισμένη για τις 5 Σεπτεμβρίου, είναι και η συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, του κ.Γιώργου Γεραπετρίτη και του Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα με κύριο θέμα την προετοιμασία της επόμενης συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.