“Έφαγαν άκυρο” τουρκικά F-16 που προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο

Τι αναφέρουν πληροφορίες του OnAlert.

Τσαβούσογλου

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με νυχτερινές εισόδους στο Αιγαίο, προσπάθησαν τουρκικά μαχητικά να αιφνιδιάσουν την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Αργά το απόγευμα, δύο ζεύγη τουρκικών μαχητικών τύπου F-16 εισήλθαν στην περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 παρέμειναν στην περιοχή για περίπου 15 λεπτά. Αμέσως μετά απομακρύνθηκαν και το ένα ζεύγος έφυγε από την περιοχή Χίου και Σάμου. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Χίου, η τουρκική πολεμική Αεροπορία έγινε αισθητή, καθώς τουρκικό μαχητικό “έσπασε” το φράγμα ήχου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι πηγές πληροφόρησης του OnAlert, τα δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας προσπάθησαν να “αιφνιδιάσουν” τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη το μεταξύ 18:45 και 19:00 στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λήμνου.

Ωστόσο για ακόμα μια φορά τα “γεράκια” της Πολεμικής Αεροπορίας απέδειξαν το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και δεν άφησαν κανένα περιθώριο “αιφνιδιασμού” για τους Τούρκους πιλότους.

 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιγαίο - ATR-72 - παραβιάσεις
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Τουρκικό ATR-72 και δύο UAV έκαναν παραβιάσεις και παραβάσεις σε όλο το Αιγαίο

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026, τουρκικά αεροσκάφη, στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.