Εγκώμια Τούρκων για την ελληνική βοήθεια στο πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

Εγκώμια από τον τουρκικό τύπο για τη διάσωση – με μια δύσκολη επιχείρηση – από το Ελληνικό Λιμενικό  του πληρώματος τουρκικού πλοίου που προσάραξε στην Μύκονο.Η Aksam  με τον τίτλο «Ο γείτονας έσωσε 14 άτομα από το τουρκικό πλήρωμα», γράφει ότι τουρκικό πλοιο που μετεφερε κοντέινερ, και το οποίο που μετέβαινε από τη Σμύρνη στην Τυνησία, εξόκειλε κοντά στη Μύκονο. Έγινε γνωστό ότι το πλήρωμα, που ήταν 14 άτομα, διασώθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας-Διάσωσης της Ελλάδας. Στην ανακοίνωση, που έγινε από το Ελληνικό Λιμενικό, αναφέρθηκε ότι 11 άτομα διασώθηκαν από σκάφη του λιμενικού και ότι για τα άλλα τρία άτομα στάλθηκε στην περιοχή ελικόπτερο Super Puma.
 
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Haberturk, τονίζοντας πως τουρκικό πλοίο με τα  κοντέινερ, με την ονομασία “Yusuf Cepnioglu” που μετέβαινε από τη Σμύρνη στην Τυνησία, εξόκειλε κοντά στη Μύκονο, στις 05:30. Το πλήρωμα 14 ατόμων διασώθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας-Διάσωσης της Ελλάδας.
 
Η εφημερίδα Posta γράφει, με τον τίτλο «Μάχη ζωής», ότι από το πλοίο διασώθηκαν 11 άτομα από το πλήρωμα, ενώ αυτό συνέχιζε να βάζει νερά. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι τα 11 άτομα διασώθηκαν μετά από δύσκολη επιχείρηση του Ελληνικού Λιμενικού, ενώ ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος πλοίαρχος αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο. Το πλοίο λόγω σφοδρής θύελλας άρχισε να βάζει νερά.
 
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Vatan με τον τίτλο «Τουρκικό πλοίο εξόκειλε κοντά στη Μύκονο». Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι τα 11 άτομα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ για τον καπετάνιο και δύο μέλη του πληρώματος στάλθηκε ελικόπτερο Super Puma.