Εκ νέου απειλές Ερντογάν και «καρφιά» για τα ενεργειακά της Ανατολικής Μεσογείου

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τον σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τ/κ στους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, από την Αργεντινή, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής των G-20.

Ακόμη και από το Μπουένος Αιρες εκτόξευσε ο Ταγίπ Ερντογάν απειλές για τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο.  Η Τουρκία θα συνεχίσει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα, όσο οι Ελληνοκύπριοι συνεχίζουν τις επιθετικές πολιτικές τους, αγνοώντας βασικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο Ερντογάν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο της G20.

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τον σφετερισμό των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων στους υδρογονάνθρακες της ανατολικής Μεσογείου, υπογράμμισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Πρόκειται για μια «γραμμή» που ακολουθά πιστά τόσο η Άγκυρα, όσο και οι εκπρόσωποι του «ψευδοκράτους», δημιουργώντας ένα ασταθές κλίμα, παρά το γεγονός ότι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της ExxonMobil συνεχίζουν κατηγορηματικά να δηλώνουν ότι τέτοιες ενέργειες δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ExxonMobil σε περίπου 1 με 2 μήνες θα έχει τις πρώτες εικόνες – αποτλέσματα από τις γεωτρήσεις στο θαλασσοτεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από : Offsite