Ελεύθεροι οι Τούρκοι στον Έβρο

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας στους τέσσερις Τούρκους που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα από τις αστυνομικές Αρχές Διδυμοτείχου, για παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας τους το πρωί στον εισαγγελέα, οι τέσσερις -δύο από τους οποίους δήλωσαν δημοσιογράφοι- ισχυρίστηκαν άγνοια για την είσοδό τους σε απαγορευμένη ζώνη, ενώ υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή για επιτόπιο ρεπορτάζ, σχετικά με τη γυναίκα και τα τρία ανήλικα παιδιά, που αγνοούνται από χθες το πρωί στον ποταμό Έβρο, μετά την ανατροπή βάρκας, στην οποία επέβαιναν προσπαθώντας να εισέλθουν παρατύπως στην Ελλάδα.

Μετά την απολογία και την επιβολή της ποινής οι Τούρκοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού τους έγιναν σχετικές συστάσεις, καθώς διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε επιβαρυντικό ποινικό μητρώο για κανέναν από τους τέσσερις.

Όπως διαπιστώθηκε, οι 4 Τούρκοι βρίσκονταν νόμιμα στην χώρα μας, αλλά κινούνταν στην απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, χωρίς να έχουν την απαραίτηση άδεια που απαιτείται για να βρεθούν σε τέτοιο χώρο. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τέσσερις, διότι τους εντόπισαν να κινούνται σε απαγορευμένη περιοχή και τους οδήγησαν για ανάκριση στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου.

Για το όλο θέμα ενημερώθηκαν και οι στρατιωτικές αρχές. Οι συλληφθέντες υποστήριζαν ότι έκαναν ρεπορτάζ για την μητέρα και τα τρία παιδιά που αγνοούνται στον Έβρο.

Οι δύο Τούρκοι επέμειναν πως είναι δημοσιογράφοι και ταξίδεψαν στον Έβρο από την Αθήνα. Οι άλλοι δύο Τούρκοι πολίτες πήγαν στο σημείο από την Θεσσαλονίκη και δήλωσαν πως ήθελαν να βοηθήσουν στο ρεπορτάζ.