Eληξε η απομόνωση του Οτζαλάν στη νήσο Ιμραλι

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα κάνει γρήγορα βήματα σχετικα με το Κουρδικό και ως πρώτη κίνηση καλής θέλησης τερμάτισε την απομόνωση του Οτζαλάν στη νήσο Ίμραλι. Ο Οτζαλάν είχε να συναντήσει τους δικηγόρους του από το 2011 και είχαν απορριφθεί 146 αιτήματα των δικηγόρων του προς τις τουρκικές αρχές με διάφορες τυπικές δικαιολογίες.

Ξαφνικά χθες επετράπη να συναντηθεί με τους βουλευτές του φιλο-κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας τον Αχμέτ Τούρκ και την Αϊλά Ακάτ, μαζί με έναν δικηγόρο που φαίνεται θα παίξει σημαντικό ρόλο μελλοντικά στις διαπραγματεύσεις
Οι βουλευτές και ο δικηγόρος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Κούρδο ηγέτη για περίπου 5 ολόκληρς ώρες Θεωρείται πως η συνάντηση αυτή, είναι προάγγελος κάποιου μηνύματος εκεχειρίας προς τους αντάρτες του PKK.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οτζαλάν ζήτησε αυτοσυγκράτηση και από το PKK και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας. «θα υπάρξουν προσπάθειες προβοκάτσιας αυτής της προσπάθειας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αν δεν γίνει προβοκάτσια θα συμβούν καλά πράγματα» φέρεται να δηλώνει ο Οτζαλάν ο οποίος τόνισε στους βουλευτές πως στις διαπραγματεύσεις με την ΜΙΤ έχουν φτάσει σε καλό σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tετ α τετ Οτζαλάν με τον διοικητή της ΜΙΤ

Τα 16 σημεία διαλόγου Οτσαλάν-Άγκυρας