«Ελλάδα η φτωχή πρόεδρος» – Τι γράφουν οι Τούρκοι για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ

«Φτωχός ο Πρόεδρος» είναι η πιο χαρακτηριστική αναφορά για την ελληνική προεδρία στην  ΕΕ στον Τουρκικό τύπο. Ο τίτλος είναι από την εφημερίδα Posta  σημειώνοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ, την 1η Ιανουαρίου, από τη Λιθουανία και θα παραδώσει την Προεδρία την 1η Ιουλίου στην Ιταλία. 
Η εφημερίδα Ozgur Gundem σε μονόστηλο των εσωτερικών σελίδων, γράφει ότι η Ελλάδα, η οποία εδώ και χρόνια δίνει μάχη με την οικονομική κρίση και προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με την εξωτερική βοήθεια, αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ από τη Λιθουανία, την 1η Ιανουαρίου. Η Ελλάδα, με πρώτη την ΕΕ, είχε πάρει εξωτερική βοήθεια στο επίπεδο των 240 δις ευρώ.
 
Στα ίδια αναφέρεται η Yeni Safak  με τον τίτλο «Προεδρεύουσα στην ΕΕ η Ελλάδα» και σημειώνει ότι την περίοδο αυτή δεν αναμένεται η Αθήνα να καταβάλει προσπάθεια για την συμμετοχή της Τουρκίας στην ΕΕ.

 Η Cumhuriyet αναφέρεται, ειδησεογραφικά, στο θέμα της Προεδρίας της ΕΕ με τον τίτλο «Η Αθήνα πρωτεύουσα της ΕΕ». Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στη συναυλία που πρόκειται να δώσει ο Έλληνας τενόρος Μάριος Φραγκούλης στην Άγκυρα.
 
 Ρεκόρ φυλακισμένων 

Η Radikal πάει το θέμα σε ένα άλλο επίκαιρο ζήτημα: Με τον τίτλο «Στην Ελλάδα η κρίση χτύπησε τις φυλακές», γράφει ότι οι συχνές απεργίες στην Ελλάδα, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, οδήγησαν και σε πρόβλημα στις φυλακές. Επικαλείται δε την ετήσια έκθεση που εξέδωσε το Συμβούλιο της Ευρώπης το Μάιο, όπου γίνεται αναφορά στις φυλακές της Ελλάδας, που έχουν πολλούς φυλακισμένους, στο χαμηλό αριθμό των δεσμοφυλάκων και στην έλλειψη χώρου που υπάρχει. Ακόμα γράφει ότι στην Αθήνα, σύμφωνα με την έκθεση, ο αριθμός των φυλακισμένων στις φυλακές κατέρριψε.