Ελληνας επιχειρηματίας: «Ας έρθουν οι τούρκοι να πάρουν τα εργοστάσια μας»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

«Ας έρθουν οι τούρκοι να λειτουργήσουν τα εργοστάσια μας» δηλώνει ο πρόεδρος του Τούρκο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παπανικολάου που καλεί τις τουρκικές εταιρείες να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα.  Με θράσος ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας με τις δηλώσεις του ικανοποιεί να όνειρα της Τουρκίας για οικονομική διείσδυση στη χώρα μας.

Αυτές οι δηλώσεις έγιναν η αφορμή για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Türkiye “υπάρχει πρόσκληση από την Ελλάδα « τα εργοστάσια μας να τα λειτουργήσουν οι τούρκοι»”. Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως « πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες έκλεισαν τα εργοστάσια τους λόγω της κρίσης και οι επιχειρηματίες καλούν τους Τούρκους και δηλώνουν «ελάτε να τα λειτουργήσετε εσείς». Ο Παπανικολάου δηλώνει μάλιστα πως «θα είμαστε ευτυχισμένοι να δούμε στη χώρα μας τους τούρκους επιχειρηματίες».

Ο Παπανικολάου στις δηλώσεις στο πρακτορείο Ανατολή δήλωσε πως η Τουρκία άνοιξε την πόρτα στις ελληνικές επενδύσεις και πως αυτές προσέγγισαν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τις τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
«1.000 άτομα χάνουν την δουλειά τους καθημερινά. Μακάρι να ερχόσασταν και να ξανανοίγατε τα εργοστάσια που έκλεισαν. Βάζουν λουκέτο όχι μόνο εργοστάσια, αλλά και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις και τα μαγαζιά. Δεν είναι καθόλου καλή η κατάσταση ιδίως των εργοστασίων που προσφέρουν υπηρεσίες στον κατασκευαστικό τομέα. Θα ήμασταν ικανοποιημένοι από το ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών για αυτά τα εργοστάσια.»

Ο Παπανικολάου ο οποίος είναι ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Neon Energy, καλεί τις τουρκικές εταιρείες να συμμετάσχουν στην ιδιωτικοποίηση των κρατικών μετοχών στα Ελληνικά Πετρέλαια.