Ελληνοτουρκικά: «Η «μπίζνα μπίζνα» και οι διεκδικήσεις πάντα στο τραπέζι από την Άγκυρα

Η “μπίζνα-μπίζνα” και οι διεκδικήσεις…διεκδικήσεις. Το σχόλιο για το «Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας» Ελλάδας – Τουρκίας ,ανήκει στην Κίνηση για την Εθνική Άμυνα και νομίζουμε ότι με λίγες λέξεις τα λέει όλα .

Όπως γράψαμε και χθες επωφελείται και θέλει να συνεχίσει να κερδίζει από επνδύσεις “χαμηλής έντασης”, εύκολες και σίγουρες στην Ελλάδα, αλλά οι διεκδικήσεις της είναι πολύ μεγαλύτερες και πάντα επικίνδυνες για την χώρα μας.

Όπως σημειώνουν οι άνθρωποι της ΚΕΘΑ δεν πρέπει “να ξεχνάμε βεβαίως τις συμφωνίες του Ελσίνκι (1999) και της Μαδρίτης (1997) που αναγνώριζαν «συνοριακές διαφορές» και «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο αντίστοιχα.
Κατά την διάρκεια των συμβουλίων υπογράφονται πολυάριθμες διμερείς συμφωνίες κυρίως οικονομικής συνεργασίας, ενώ συνήθως μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών συνοδεύει τις εκατέρωθεν επισκέψεις υψηλού επιπέδου. Διαπιστώνεται δηλαδή μια διαχρονική προσπάθεια εντατικοποίησης της συνεργασίας σε επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ παράλληλα διατηρούνται συνεχώς διευρυνόμενες οι διεκδικήσεις και οι προκλήσεις της Τουρκίας από το Αιγαίο ως την Κύπρο. Έχουμε δηλαδή: η «μπίζνα» – «μπίζνα» και οι διεκδικήσεις – διεκδικήσεις! Η αντίφαση αυτή, πρέπει να βάλει κάθε πατριώτη σε σκέψεις.


Επίσης σε σκέψεις πρέπει να μας βάλει και ο ρόλος των κοινών συμμάχων των δύο χωρών! Η τελευταία τουρκική πρόκληση στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι προφανής, πλην όμως η ΕΕ και οι ΗΠΑ δεν την καταδίκασαν! Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι η χώρα μας όσο και η Κύπρος δεν μπορούν να στηρίζονται σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ θεωρώντας τους συμμάχους, όπως τους θεωρούν παλιοί και επίδοξοι νέοι κυβερνήτες μας.
Οι «σύμμαχοι» είναι αυτοί, που δεκαετίες τώρα συντήρησαν την αμφισβήτηση και την αστάθεια στο Αιγαίο και την Κύπρο και ανέχονται το πρόβλημα εισβολής και κατοχής που αντιμετωπίζει.