Ελληνοτουρκικός Άγιος Βαλεντίνος και με Έλληνα ταξίαρχο!

«Οι Τουρκάλες νύφες της Αθήνας». Με αυτό τον τίτλο η  τουρκική εφημερίδα Hürriyet γράφει πως οι παντρειές γυναικών από την Τουρκία  και  Ελλήνων άφησαν πίσω τους τις πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Και υπογραμμίζει ότι  πολλοί νέοι από τις δύο πλευρές του Αιγαίου αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν.και έκαναν ευτυχισμένες οικογένειες.
Στην είδηση της εφημερίδας τονίζεται πως η Γενική Πρόξενος της Τουρκίας σε Αθήνα και  Πειραιά κ. Nurdan Altuntaş, ενόψει της Ημέρας των Ερωτευμένων συναντήθηκε με τα ζευγάρια αυτά που ζουν στην περιοχή της Αθήνα στο εστιατόριο «Παντελή» του Παλαιού Φαλήρου. 

Στην ανταπόκριση γράφει ότι  η Γενικός Πρόξενος Αθηνών-Πειραιώς της Τουρκίας  κ. Νουρντάν Αλτουντας βοήθησε στο να συναντηθούν τα ζευγάρια Ελλήνων -Τούρκων πριν την ημέρα των ερωτευμένων.. Στην βραδιά αυτή έλαβαν μέρος οι αδελφές Τσιγντέμ και Σεμπνέμ που ήρθαν νύφες από την Προύσα στην Αθήνα, ο  Ταξίαρχος ε.α Γιώργο Δεμέτης  και η κοινωνιολόγος Ντενίζ Γκιουμουσλέρ .
 Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Sabah  με τον τίτλο «Συναντήθηκαν οι ξένοι γαμπροί και νύφες»  και τονίζει ότι στην βραδιά που οργάνωσε η Πρόξενος έλαβαν μέρος 76 ζευγάρια και σύμφωνα με την κ.  Αλτουντας , στην Ελλάδα ζουν περισσότερα από 90 ζευγάρια Ελλήνων και Τούρκων . Σε ανάλογο ποσοστό είναι και τα ζευγάρια Ελλήνων και Τούρκων που ζουν στην Τουρκία.