Επεισόδιο με ΚΦ «Αρματωλός»: Έντονο παρασκήνιο για την τύχη του Έλληνα κυβερνήτη

Έντονο παρασκήνιο εξυφαίνεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη με αφορμή την διαφαινόμενη απόφαση για αντικατάσταση του κυβερνήτη της Κανονιοφόρου Αρματωλός μετά το επεισόδιο τα ξημερώματα νοτιανατολικά της Λέσβου με το τουρκικό εμπορικό πλοίο «Karmate». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτο χρόνο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις για την αναγκαιότητα λήψης της συγκεκριμένης απόφασης άμεσα. Από την άλλη δεν μπορούσε να παραβλεφθεί το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ένορκης διοικητικής έρευνας βρίσκεται θα αναζητηθούν τα αίτια για το γεγονός ότι δεν προχώρησε σε κάποιον ελιγμό αποφυγής. 

Ο αντίλογος που διαμορφωνόταν, όπως είχε μεταδοθεί και από το OnAlert, ήταν ότι ένας τέτοιος ελιγμός θα οδηγούσε σε είσοδο στα τουρκικά χωρικά ύδατα, και παρότι κατά πάγια πρακτική μπορεί να θεωρηθεί αβλαβής διέλευση, στην τρέχουσα συγκυρία πιθανότατα να πυροδοτούσε άλλες αντιδράσεις από την πλευρά της γείτονος. 

Επιπρόσθετα και προϊόντος του χρόνου, όταν και κοινοποιήθηκε ατύπως, γίνονταν πιο διακριτές οι ρητά, διατυπωμένες, διαφωνίες για την απόφαση αντικατάστασης του ¨Ελληνα Αξιωματικού, με επιχείρημα μεταξύ άλλων τα μηνύματα που θα εξέπεμπε και στην απέναντι πλευρά αλλά και εντός του Πολεμικού Ναυτικού.

Επισήμως πάντως το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού δεν έχει γνωστοποιήσει την επιβολή οποιασδήποτε κύρωσης σε βάρος του κυβερνήτη της Κανονιοφόρου «Αρματωλός»,