Επιμένει η Τουρκία στις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις

Συνεχίζουν να προκαλούν στο Αιγαίο οι Τούρκοι

Onalert Newsroom
αερομαχίες

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με υπερπτήσεις και παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου η τουρκική αεροπορία εξακολουθεί να
προκαλεί στο Αιγαίο.

Καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας συνολικά έξι τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε 39 παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, ενώ σε μία περίπτωση το ένα ζεύγος από τα τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκη με ελληνικά F-16 στο κεντρικό Αιγαίο.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, ένα ζεύγος από τουρκικά F-4 και ένα ζεύγος F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από το Μακρονήσι και το Αγαθονήσι σε ύψος 10.000 και 19.000 ποδών αντίστοιχα. Όλα τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική και τουρκική σημαία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φιντάν για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» – «Η Ελλάδα είναι η μόνη αδειοδοτούσα χώρα», λένε διπλωματικές πηγές

Την Παρασκευή υπήρχε κλιμάκωση της αντιπαράθεσης της Ελλάδας με την Τουρκία με αφορμή τις NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο «Abeille Marengo»